افزایش بی‌سابقه ثبت دامنه si. در اسلوونی پس تغییر نام هوش مصنوعی به ابرهوش

در خبری که چندان هم تعجب‌آور نیست، تقاضا برای دامنه si. به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است؛ دلیل آن نیز امضای فرمان اجرایی از سوی رئیس جمهور ایالات متحده است که بر اساس آن، تمام نهادهای دولتی آمریکا موظف شده‌اند به جای عبارت‌های «AI» و «artificial intelligence» (هوش مصنوعی) از عبارت‌های جدید «SI» و «super intelligence» (ابرهوش) استفاده کنند.

این اتفاق یادآور موجی است که در ابتدای رونق هوش مصنوعی رخ داد؛ زمانی که علاقه به دامنه ai. که به کشور آنگویلا مرتبط است، به‌شدت افزایش یافت و میلیون‌ها دلار درآمد برای این قلمرو جزیره‌ای به همراه آورد.

حالا نوبت دامنه .si است که مورد توجه قرار بگیرد. این پسوند معمولا با اسلوونی مرتبط است؛ کشوری که اتفاقا ملانیا ترامپ، بانوی اول آمریکا، اهل آنجاست. در ادامه‌ی این مقاله از سایت فری لرن، جزئیات افزایش بی‌سابقه ثبت دامنه si. در اسلوونی را بررسی خواهیم کرد.

جزئیات افزایش بی‌سابقه ثبت دامنه si. در اسلوونی

کلارا هرمان، سخنگوی Registry SI، سازمان رسمی مدیریت دامنه‌های کشور اسلوونی، اوایل این هفته به بی‌بی‌سی گفت که خرید دامنه‌های .si در ماه سپتامبر ۲۱۹۹ درصد افزایش داشته است. با این حال، او با احتیاط برخورد کرد و حاضر نشد تمام این افزایش را مستقیما به فرمان رئیس‌جمهور ایالات متحده (ترامپ) در خصوص تغییر اسم هوش مصنوعی به ابرهوش نسبت دهد.

با این حال، Registry SI اعلام کرده است که در ۳۰ سپتامبر (۸ مهر ۱۴۰۵)، یعنی یک روز پس از امضای فرمان اجرایی ترامپ، ۱۱ هزار آدرس جدید ثبت شده است. همچنین در ۲۴ ساعت گذشته نزدیک به ۱۳ هزار دامنه .si جدید به ثبت رسیده است.

شرکت میزبانی وب Hostinger اعلام کرد که دامنه si. اکنون دومین پسوند محبوب در میان مشتریانش، پس از .com، است. بر اساس اطلاعات این شرکت، نزدیک به ۴۳۰۰ دامنه .si در ۳۰ سپتامبر و حدود ۵۴۰۰ دامنه دیگر در اول اکتبر (۹ مهر ۱۴۰۵) توسط مشتریانش ثبت شده است. بیش از سه‌چهارم تمام دامنه‌های .si که از ۲۳ سپتامبر (۱ مهر ۱۴۰۵) ثبت شده‌اند، تنها در دو روز اخیر به ثبت رسیده‌اند.

Hostinger همچنین اعلام کرد که بیش از نیمی از خریداران از آمریکا و هند بوده‌اند.

نکته جالب اینجاست که طبق اطلاعات Hostinger، تنها حدود ۳ درصد از دامنه‌های .si ثبت‌شده مستقیماً با هوش مصنوعی مرتبط هستند. بیشتر آنها در دسته «طبقه‌بندی‌نشده» قرار می‌گیرند؛ یعنی نام دامنه آنها با دسته خاصی مطابقت ندارد.

این شرکت می‌گوید بیشتر افرادی که دامنه .si خریداری کرده‌اند، افراد یا کسب‌وکارها هستند؛ هرچند در این میان جنبه‌ای از سفته‌بازی نیز وجود دارد و برخی ممکن است دامنه‌ها را با هدف فروش مجدد در آینده خریداری کرده باشند.

این موضوع من را به یاد پیامی انداخت که اوایل همین هفته یکی از بنیان‌گذاران یک شرکت برایم فرستاده بود و گفته بود برخی دامنه‌های .si با قیمت‌هایی بیش از یک میلیون دلار در بازار مجدد فروخته می‌شوند.

کیم تَن، مدیرعامل شرکت Genius PR که در زمینه همکاری با بنیان‌گذاران حوزه هوش مصنوعی و رمزارز فعالیت می‌کند، گفت که او نیز نسخه .si نام شرکتش را خریداری کرده تا «اگر این دامنه مانند .ai رشد کرد، از برند محافظت کند».

او می‌گوید دلیل دیگری برای این کار این بود که قیمت دامنه در حال حاضر پایین است و بنابراین ترجیح داده «همین حالا آن را ثبت کند تا اینکه بعدها مجبور شود هزینه بسیار بیشتری بپردازد».

تَن دامنه‌های اینترنتی را نوعی دارایی دیجیتال کلکسیونی می‌داند و قصد دارد تا زمانی که قیمت‌ها مناسب هستند، چند دامنه دیگر نیز خریداری کند و شاید بعدها آنها را بفروشد.

او همچنین می‌گوید امکان توکنیزه کردن دامنه‌ها و معامله آنها روی بلاک‌چین وجود دارد، هرچند هنوز مطمئن نیست دامنه‌های .si از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند یا خیر.

این احتمال وجود دارد که دامنه si. در آینده محبوبیت قابل‌توجهی پیدا کند. فرمان اجرایی ترامپ اعلام کرده است که «قابلیت‌های سیستم‌های پیشرفته امروزی بسیار فراتر از تقلید یا خودکارسازی بخش‌های مشخصی از هوش انسانی هستند» و این سیستم‌ها «به‌طور فزاینده‌ای نه صرفا هوش مصنوعی، بلکه یک ابرهوش جدید را نمایندگی می‌کنند.»

کلاودیوس یانویتیس، مدیر بخش دامنه‌های Hostinger، نیز گفت که انتظار دارد تقاضا برای .si همچنان افزایش پیدا کند؛ هرچند به اعتقاد او این دامنه در آینده نزدیک جایگزین .ai نخواهد شد.

او می‌گوید در حال حاضر، همان‌طور که آن بنیان‌گذار و دوستانش اشاره کرده‌اند، .si بیشتر یک گزینه دوم در دسترس‌تر و ارزان‌تر محسوب می‌شود.

یانویتیس گفت: «اسلوونی چیزی شبیه اتفاقی که برای آنگویلا افتاد را تجربه نخواهد کرد.» او توضیح داد که آنگویلا برای استفاده از دامنه .ai هزینه بالاتری دریافت می‌کند و درآمد آن مستقیماً به دولت می‌رسد؛ در حالی که .si تنها بخش کوچکی از این هزینه را دارد و درآمد آن به رجیستری دامنه می‌رسد، نه خزانه دولت.

برای مثال، در Hostinger، هزینه دامنه si. حدود ۱۲ دلار در سال است، در حالی که دامنه .ai حدود ۹۰ دلار هزینه دارد و ثبت آن نیز مستلزم تعهد دو ساله است.

یانویتیس در پایان گفت: «برای کشور آنگویلا، ai. به یک اقتصاد دوم تبدیل شد. برای کشور اسلوونی، si. یک درآمد جانبی خوب است.»

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *