این آموزش در تاریخ ۱۴۰۲/۰۶/۱۹ آپدیت شده است.

آموزش کار با پلاگین ها یا Plugins در HTML

سلام خدمت تمامی دوستان و همراهان محترم سایت آموزشی فری لرن ، امیدوارم که حال همگیتون خوب باشه. لطفا در ادامه با آموزش کار با پلاگین ها یا Plugins در HTML با من همراه باشید.

آموزش کار با پلاگین ها یا Plugins در HTML

Free-Learn

پلاگین ها یا Plugins در HTML

خب کمی قبلتر ( مثلا چندین سال قبلتر ) موقعی که حوزه وب مثه الان اینقد پیشرفت نکرده بود ، مثلا برای قرار دادن یک ویدئو داخل صفحه وب باید از روش هایی استفاده میشد که الان اون روش ها به هیچ وجه قابل قبول نیستن و همگی منسوخ شدن.

مثلا باید ویدئوهارو در قالب یک فایل فلش ( Flash Movies ) در یک صفحه وب قرار میدادن، بعد دوباره برای اجرا شدن اون ویدئو باید کاربر حتما روی سیستم و مرورگرش پلاگین فلش نصب میکرد تا میتونست اون ویدئو رو مشاهده کنه.

امروزه در مرورگرهای مدرن دیگه بکل اون جریان فیلم های فلش یا جاوا اپلت ها و.. رو غیرفعال کردن و عملا دیگه استفاده نمیشه و کاربردی ندارن.

بطور کلی پلاگین یا افزونه یا به انگلیسی Plugin یک نرم افزار کمکی هست که به کمک یک نرم افزار دیگر میاید و خودش به تنهایی هیچ کاربردی ندارد.

برای مثال نرم افزاریی همچون فوتوشاپ و مرورگرها مثله فایرفاکس،کروم و.. نیز دارای یکسری پلاگین های مخصوص بخودشان می باشند که این پلاگین ها میتوانند یکسری ویژگی ها و امکاناتی رو به اون نرم افزار اصلی اضافه نمایند.

و یا مثلا سیستم مدیریت محتوای وردپرس نیز دارای هزاران پلاگین مخصوص بخودش می باشد، که هر یک از این پلاگین ها میتوانند امکانات خاص و بخصوصی رو به وردپرس اضافه نمایند.

که فقط و صرفا این پلاگین ها میتونن ویژگی یا امکانی رو به اون سیستم مادر و اصلی خودشون اضافه کنن، فقط همین، پس بطور کلی یک پلاگین به تنهایی هیچ کاربردی ندارد.

Free-Learn

کار با پلاگین ها یا Plugins در HTML

چیزی که در این جلسه میخوایم باهاش آشنا بشیم در معنای واقعی نمیشه گفت که پلاگین هستند، ولی خب تگ هایی هستد که با استفاده از اونا میتونیم فایل هارو وارد صفحه وبمون کنیم.

به راحتی میشه با استفاده از ۲ تگ <object> و <embed> میشه تقریبا هر فایلی رو داخل صفحه قرار داد، مثلا فایل تصویر ، فایل ویدئویی ، فایل های PDF و…

همونطور که بارها در آموزش زبان HTML اشاره کردم، زبان HTML هرتگی رو برای هدف و کاری ایجاد کرده و ماهم باید از هرتگ در مکان مناسب استفاده کنیم.

مثلا اگه خواستیم ویدئو داخل صفحه قرار بدیم باید از تگ video استفاده کنیم یا اگه خواستیم آهنگ در صفحه قرار بدیم باید از تگ audio استفاده کنیم.

حال ما با استفاده از تگ های <object> و <embed> هم میتونیم ویدئو و آهنگ داخل صفحه بزاریم ولی خب تا وقتی تگ های video و audio وجود دارند، استفاده از object و embed اصلا بهینه و منطقی نیست.

پس اگه میخوای :

  • ویدئو بزاری داخل صفحه ( از تگ video استفاده کن ) ( مثال )
  • آهنگ بزاری داخل صفحه ( از تگ audio استفاده کن ) ( مثال )
  • یک سایت بزاری داخل صفحه ( از تگ iframe استفاده کن ) ( مثال )
  • یک فایل pdf بزاری داخل صفحه ( بهترین گزینه استفاده از تگ iframe ) ( مثال )
  • عکس بزاری داخل صفحه ( از تگ img استفاده کن ) ( مثال )

Free-Learn

تگ <object> در HTML

با استفاده از تگ <object> در HTML میتونیم اشیائی همچون تصاویر ، فایل های PDF و… رو در یک صفحه ی وب به نمایش دربیاوریم.

مثال شماره ۱ : نمایش یک فایل PDF

امتحان کنید

مثال شماره ۲ : نمایش یک فایل HTML

امتحان کنید

مثال شماره ۳ : نمایش عکس درون صفحه

امتحان کنید

مثال شماره ۴ : قرار دادن سایت آموزشی فری لرن در صفحه

امتحان کنید

Free-Learn

تگ <embed> در HTML

تگ <embed> هم مثله <object> میتونیم مواردی همچون فایل ها،تصاویر و.. را در یک صفحه ی وب به نمایش دربیاوریم.

مثال شماره ۱ : نمایش یک فایل PDF

امتحان کنید

مثال شماره ۲ : نمایش یک فایل HTML

امتحان کنید

Free-Learn

نکات و توضیحات تگ های embed و object :

  • در تگ Object مسیر یا محل فایل با استفاده از صفت data مشخص می شود
  • در تگ Embed مسیر یا محل فایل با استفاده از صفت src مشخص می شود
  • تگ Object دارای تگ پایانی می باشد ولی تگ Embed یک تگ تنها می باشد ( نیاز به تگ پایانی ندارد )
  • تگ های object و embed فایل های PDF رو داخل صفحه نمایش های بزرگ ( کامپیوتر ، لپ تاپ ) نشون میدن ولی در برخی از گوشی های موبایل نشون نمیدن، پس بهترین کار اینه از تگ Iframe برای نمایش فایل های PDF استفاده کنید. ( مثال )

Free-Learn

دریافت PDF یا پرینت این مطلب