این آموزش در تاریخ ۱۳۹۷/۰۸/۲۰ آپدیت شده است.

پرسش و پاسخ – قالب بندی متن ها در HTML

سلام خدمت تمامی دوستان و همراهان محترم سایت آموزشی فری لرن ، امیدوارم که حال همگیتون خوب باشه. لطفا در ادامه با پرسش و پاسخ – قالب بندی متن ها در HTML با من همراه باشید.

پرسش و پاسخ - قالب بندی متن ها در HTML

Free-Learn

پرسش از شما، پاسخ از بنده تا جایی که بتونم و در توانم باشه، لطفا پرسش تان را فقط در رابطه با بخش مشخص شده ارسال نمایید تا نظم و ترتیب در بخش پرسش و پاسخ بخوبی رعایت شود.

برای مشاهده بخش – قالب بندی متن ها یا Text Formatting در HTML لطفا اینجا کلیک نمایید. .

لطفا پرسشی که ارسال مینمایید فقط مربوط به بخش [قالب بندی متن ها یا Text Formatting در HTML] باشد، در غیراینصورت پرسش شما تایید نخواهد شد.

Free-Learn

بنده خودم یکسری پرسش بهمراه پاسخ ارائه میدهم، امیدوارم که در بین پاسخ ها به جواب پرسش تان برسید ، ولی در صورتی که پرسش و پاسخ تان را در بین پرسش و پاسخ های زیر پیدا نکردید، لطفا حتما از طریق فرم زیر پرسش تان را ارسال نمایید.

Free-Learn

دریافت PDF یا پرینت این مطلب

30 پرسش و پاسخ

  1. چرا وقتی من در ویرایشگر (نرم افزاری که باهاش داریم دستورات HTML) را مینویسیم، اینتر (Enter) میزنم که برم در سطر جدید بنویسیم ولی در خروجی و مرورگر نمیره به سطر جدید؟

    • تگ <strong> چیزی که درونش قرار میگیرد ینی داریم میگیم این متن دارای ارزش محتوایی است و برای ما مهمه (موتورهای جستجوگر بهش توجه میکنند)
      تگ <b> در ظاهر شبیه به تگ <strong> می باشد ولی این تگ هرچیزی درونش قرار بگیره هیچ ارزش محتوایی نداره و فقط فونتش کلفت و برجسته میشه.
      تگ <em> متنی که درونش قرار میگیره ینی داریم روی این متن تاکید میکنیم که موتورهای جستجوگر به این تگ توجه میکنند.
      تگ <i> در ظاهر باز شبیه به تگ <em> ولی این هیچ گونه تاکیدی بر متن ندارد و فقط متن رو شکسته یا ایتالیک میکنه.

    • بله میشه.
      همونطور که میدونید بصورت پیش فرض وقتی شما از تگ <mark> استفاده میکنید مرورگرها رنگ پس زمینش رو زرد میکنند ولی ما میخوایم با استفاده از CSS برای خودمون این تگ رو سفارشی کنیم.
      برای مثال لطفا اینجا کلیک نمایید

    • با سلام و عرض ادب
      خیلی خوشحالم و باعث افتخار بنده هس که سایتم مورد توجهتون قرار گرفته.
      امیدوارم که همواره موفق و سلامت باشید

    • سلام و عرض ادب خدمت شما دوست خوبم
      تگ abbr و acronym یکارو انجام میدن و در کل یکی هستن، فقط تگ abbr در نسخه ۵ ( اچ تی ام ال ) اضافه شده و تگ acronym مال نسخه های قبلی HTML می باشد.
      حال شما هم بهتره در کل از تگ abbr استفاده نمایید.
      باتشکر

    • سلامی مجدد خدمت شما دوست خوبم
      من اول یه توضیحی بدم در کل در مورد تبدیل کردن ها و نرم افزارهای تبدیل بعد به شما چندین روش پیشنهاد میکنم برای تبدیل HTML به PDF
      تبدیل فایل های Word به PDF : ما خیلی وقتا نیازمون میشه که یک فایل PDF رو به فایل WORD تبدیل کنیم ولی چیزی که برای ما فارسی زبان ها هست اینه که ۹۰ درصد نرم افزارهای تبدیل PDF به WORD نمیتونن یک فایل PDF فارسی رو به WORD تبدیل کنن.
      تبدیل هم کنن بعدش میبینی فونت فایل ما بصورت عجیب غریب شده یا مثلا یه کلمه اول متن هس یه کلمه پریده رفته آخر متن و کلی مشکل دیگه، وگرنه شما یک فایل PDF انگلیسی را به WORD تبدیل کنید میبینید که بدون مشکل اینکار انجام میشه.
      پس مشکل اصلی نرم افزارها با زبان فارسی و علائم نگارشی موجود در فایل هاست که قادر به تفسیر آنها و تبدیل آنها نیستند به همین دلیل درصد بالایی از تبدیل ها به مشکل برمیخورن.
      +++++++++++++++++++++++++++++
      روش های پیشنهادی بنده برای تبدیل HTML به PDF (برای گوشی های موبایل هیچ گزینه ی پشنهادی از طرف بنده وجود ندارد)
      استفاده از خوده مرورگر : توی صفحه ای که میخوای ازش PDF بگیری برو بعدش کلیدهای Ctrl+P رو بزن و پنجره پرینت میاد بالا اونجا فقط از بین پرینترها اونی که آخرش نوشته To PDF یا مثلا نوشته Microsoft print to PDF ( چون ممکنه روی سیستم هرشخصی فرق کنه در کل بزن رو اونی که بتونه PDF ایجاد کنه ) در نهایت دکمه پرینت رو بزن.
      این ساده ترین روشه ولی خب وقتی فایل PDF رو ببینی شاید زیاد به دلت نشینه دیگه ببخش بهتر از اینم نمیشد.
      استفاده از نرم افزارهای ویندوزی : نرم افزار ویندوزی برای اینکار نیز زیاد هستن ولی من پشنهاد میکنم از این نرم افزار استفاده نمایید.
      استفاده از سایت های آنلاین : سایت های آنلاین نیز وجود دارند که بصورت آنلاین اینکارو انجام میدن، سایتی معرفی میکنم که کلی روش تبدیل داره، پیشنهاد میکنم ازش استفاده کنی. برای مشاهده این سایت کلیک کنید.

      امیدوارم که تونسته باشم کمکی کرده باشم.

    • با سلامی مجدد
      تگ u فقط یک خط ساده به زیر یک متن / محتوا میکشد و عملا ارزشی خاصی برای موتورهای جستجوگر ندارد ولی تگ ins میتواند آدرس و زمان عمل انجام شده را برای موتورهای جستجوگر مشخص نماید و اینکار خب میتونه از نظر سئو تاثیر مثبت داشته باشه.
      مثالی برای مشاهده نحوه استفاده از تگ ins :

      با استفاده از صفت cite آدرس محل فایل یا هرچیزی که بتونه در مورد اون ( چیزی که زیرش خط کشیدیم ) توضیح بده را وارد میکنیم و با استفاده از صفت datatime نیز میتوانیم تاریخ و ساعت ایجاد اون فایل about-me.html را مشخص نماییم. ( اون T که در صفت datatime وجود دارد یعنی تایم یا Time یا در واقع همون ساعت )
      باتشکر

    • درسته از نظر ظاهری شبیه بهمدیگه می باشند ولی در معنا اونم فقط برای مرورگرها و موتورهای جستجوگر فرق میکند.
      همونطور که تگ b و تگ strong در خروجی کاملا شبیه هم هستن ولی در معنا برای مرورگرها و موتورهای جستجوگر فرق میکند.
      تگ code اسمش روشه دیگه، یعنی اگه من بخوام تکه کدی چیزی بزارم تو صفحه وب میتونم از این تگ استفاده کنم، مهم اینه که مرورگرها میتونن درک کنن که مثلا شما محتواتون رو درون چه تگی گذاشتید؟ یعنی شما اگه بی ربط از این تگ ها استفاده کنید خب به سئوی سایتتون ضربه وارد کردید.
      تگ kbd : مثلا من میخوام به کاربر سایتم بگم دکمه F2 رو فشار بده، خب اون کلمه F2 رو میتونم بزارم داخل تگ kbd
      تگ samp : با استفاده از این تگم میتونم خروجی یک برنامه کامپیوتری رو به نمایش بزارم.
      بازم میگم، مرورگرها و موتورهای جستجوگر حواسشون به این تگ ها هس، در نتیجه اگه شما متنی درون kbd گذاشتید اونو به عنوان یک متنی که ربط به صفحه کلید داره در نظر میگیره، تک تک تگ های HTML دقیقا همینجوره و هر کدوم برای کار خاصی ایجاد شده اند و ما باید در مکان مناسب از این تگ ها استفاده نماییم.
      باتشکر

    • تگ dfn مخفف Definition می باشد، یعنی تعریف ، یعنی تعریف کردن چیزی ، در نتیجه ما با استفاده از این تگ میتونیم کلمه ای ، متنی و.. را تعریف نماییم هم برای کاربر هم مرورگرها و هم موتورهای جستجوگر.
      با استفاده از تگ abbr میتوان مخفف یک کلمه را مشخص کرد، پس طبیعتا تعریف کردن یک کلمه با نمایش دادن مخفف یک کلمه فرق میکند.
      تعریف یک کلمه ممکن است طولانی شود پس باید از dfn استفاده نماییم ولی خب مخفف یک کلمه نهایت ۵ کلمه باشد پس زیاد طولانی نیست و لازم نیست از dfn استفاده نماییم.
      با تشکر

    • تگ var یا Variable یا متغیر : تگی است برای تعریف متغیرها در یک صفحه وب، خب متغیر چیه؟ فرض میکنیم یک برنامه داریم که در این برنامه یک متغیر به اسم a و یک متغیر دیگه به اسم b تعریف کردیم، خب تموم شد رفت همون a و b میشه متغیر ما و همینارو میزاریم داخل تگ var – در نتیجه مرورگر اینو به عنوان یک متغیر میبینه.
      اگه با زبان های برنامه نویسی آشنایی داشته باشید کلمه متغیر رو کاملا خواهید شناخت، چون از متغیرها در زبان های برنامه نویسی خیلی استفاده می شود.
      باتشکر

    • سلام خدمت شما دوست خوبم
      نه متاسفانه، من سایت فارسی که آموزش این ادیتورهارو گذاشته باشه ندیدم. ولی در کل این نرم افزارها مثه دیگر نرم افزارهای طراحی صفحات وب می باشد و ماهیت همشون یکیه و کار کردن باهاشون راحته آنچنان سختم نیست، یعنی هدف همشون اینه که کاربر بتونه داخلش کدنویسی کنه و یک صفحه طراحی کنه، حالا بعضی نرم افزارها امکاناتشون کمتر بعضی ها بیشتر ولی در مجموع ماهیتشون یکیه.
      بهتره از سایت رسمی خودشون اطلاعات کاملتر رو دریافت کنید.

  2. سلام یه سوال داشتم فکر کنین یه متن کوتاه مثلا “به این سایت خوشامدید ” رو میخوام توی html بنویسم میتونم اینو بدون هیچ تگی بنویسم ?! . میدونم نمایش میده بدون هیچ تگی اما میخوام بدونم کار درستی چون من هیچ استایل یا هیچ کاری نمیخوام روش انجام بدم.

    • سلام و عرض ادب خدمت شما دوست خوبم
      در کل مشکلی نداره، ولی خب برای اینکه این کار معتبر یا بهینه تر باشه پیشنهاد میکنم متن تون رو در بین تگ های P یا DIV یا Span بگذارید. ( تگ Span بیشتر پیشنهاد میشه )
      فقط توجه داشته باشید که تگ Span یک تگ درون خطی یا Inline می باشد این یعنی تمام عرض صفحه رو بخودش اختصاص نمیده و به اندازه خودش و متنی که درش قرار میگیره فضا اشغال میکنه ولی تگ هایی مثه P یا DIV تگ های بلاکی هستند این یعنی تمام عرض صفحه رو بخودشون اختصاص میدن یا اینجوری بگم عملا ۱۰۰درصد عرض صفحه رو بخودشون اختصاص میدن.
      با تشکر

    • باسلام و عرض ادب
      خب یسری از صفات و تگ ها در HTML منسوخ شده هستند، و منظور از منسوخ شده این نیست که مثلا اون صفت یا تگ عمل نکنه یا در مرورگر نمایش داده نشه، چرا که اکثر صفات و تگ های منسوخ شده بازم مشکلی در نمایش ندارند و درصدی هم هستن که بخواید یا نخواید وقتی ازشون استفاده میکنید کلا صفحه وبتون رو خراب میکنند.
      و بطور کلی خب صفات و تگ هایی که منسوخ شدند هرکدوم یه جایگزینی هم براشون در HTML5 و CSS ایجاد شد.
      بفرض مثال تگ frame خب منسوخ شده هست ولی خب در HTML5 تگ Iframe اومد و جایگزینش شد، در نتیجه وقتی iframe هست و حتی خیلی راحتتر و میگیم بهتر از frame هست خب چرا از iframe استفاده نکنم.
      و نکته مهمتر معتبر و یا ولید ( Valid ) بودن صفحه وب هست، در کل میتونیم بگیم صاحب زبانی مثه HTML کنسرسیوم وب جهانی هست ( W3C ) ، و این نهاد یا شرکت یه بخشی داره به اسم ولید ( معتبر ) بودن یک صفحه وب ، در واقع یه ابزار آنلاین هست که چک میکنه ببینه یه صفحه وب چقدر از لحاظ کدنویسی بهینه هست. ( مشاهده ابزار )
      در نتیجه خب برای بهینه بودن و تمیز بودن و بروز بودن همیشه سعی کنید از آخرین نسخه های ( HTML ) که در واقع همون صفات و تگ های جدید هستند استفاده نمایید.

  3. سلام، خسته نباشید و تشکر از آموزش‌های خوبی که ارائه میدین، یه سوالی داشتم از خدمتتون اینکه برای نمایش کدهای جاوااسکریپت در یک صفحه وب، آیا راهی سراغ دارید که بشه مثلا قسمت‌های مختلف یک کد رو با رنگ های متفاوت نشون داد، مثلا من یک تکه کد جاوااسکریپت دار که می‌خوام در صفحه وب برای کاربر نمایش داده بشه ( در داخل تگ pre یا code)، در حالت عادی تمام قسمت‌های کد با یک رنگ نشون داده میشه (که توسط css تعیین می‌شه) ولی راهی هست که مثلا از اون تکه کدی که در صفحه قرار میدیم، کلمات کلیدی با رنگ آبی و یا مثلا متغییرها با رنگ قرمز نشون داده بشه؟ راستش بنده با جاوااسکریپت تاحدودی مشکلم رو برای نمایش کدهای html حل کردم ولی برای نمایش کدهای جاوااسکریپت به مشکل خوردم.

    • باسلام
      منطقا باید برای بخش های مختلف کد ، کلاس تعریف کنید بعدش در CSS بهش استایل بدید
      مثلا متغیر رو بزارید داخل یک کلاس به اسم مثلا Variable و…
      کتابخانه های بهتر و بهینه تری برای اینکار ایجاد شدن که پیشنهادم :
      کلیک کنید

پرسش تان را ارسال نمایید

لطفا متن پرسش تان را وارد نمایید.
لطفا نام تان را وارد نمایید.