این آموزش در تاریخ ۱۴۰۰/۱۰/۱۳ آپدیت شده است.
آموزش کامل انتخابگرها در CSS
سلام خدمت تمامی دوستان و همراهان محترم سایت آموزشی فری لرن ، امیدوارم که حال همگیتون خوب باشه. لطفا در ادامه با آموزش کامل انتخابگرها در CSS با من همراه باشید.
Free-Learn
آموزش کامل انتخابگرها در CSS
انتخابگر یا به انگلیسی Selector در CSS به اون حالت یا روشی گفته میشه که ما بتونیم یک یا چندین تگ رو از صفحه انتخاب کنیم و بعدش در CSS برای همین تگ ها استایل تعریف کنیم.
مثلا من اگه بخوام به تگ img که درون صفحه هست استایل بدم، ( مثلا میخوام تصویر رو دایره ای کنم و یا دورش یه خط بکشم ) پس باید اول اون تگ img رو بگیرم و در CSS فراخوانیش کنم بعدش بهش استایل بدم.
مثال شماره ۱ : انتخاب تگ های IMG از صفحه و استایل دادن بهشون
1 2 3 4 |
img{ border:4px solid black; border-radius:50%; } |
خب الان در مثال بالا تمامی عکس های داخل صفحه رو دایره ای ( گِرد ) میکنه و یه خط دورشون میکشه، تموم شد رفت به این میگن انتخابگر، یعنی انتخاب کن از صفحه فلان تگ رو، بعدش در CSS بهش استایل دادن.
در ادامه و در جلسات بعدی شما دوستان عزیز و محترم میتونید آموزش تک به تک ( بطور کامل با جزئیات ) تمامی انتخابگرها یا Selector ها در CSS رو دنبال نمایید.
Free-Learn
انواع انتخابگرهای CSS
خب من اگه بخوام یک تگ رو انتخاب کنم خب خیلی راحت اسمشو مینویسم و براش استایل تعریف میکنم ( تموم شد رفت ) ولی خب ممکنه بخوام یک تگ رو با یک کلاس یا ID خاصی انتخاب کنم اونموقع باید چکار کنم؟!
خب دیگه اینجا مشخص میشه که ما انواع و روش های مختلفی داریم برای انتخاب کردن عناصر در یک صفحه وب ، مثلا اینکه فلان کلاس در فلان تگ انتخاب بشه یا فلان ID در فلان کلاس و…
بطور کلی میتونم بگم کل انتخابگرهای CSS به دسته های زیر تقسیم میشن :
- انتخابگر تگ
- انتخابگر کل یا سراسری
- انتخابگر کلاس
- انتخابگر ID
- انتخابگر صفت
- انتخابگر ترکیبی
- انتخابگر شبه عناصر و شبه کلاس ها
- انتخابگر گروهی
که هر یک از این دسته ها ، تو خودشون حالت های مختلفی دارند که این روش هارو ان شاالله بصورت قدم به قدم و کامل در جلسات بعدی مشاهده خواهید کرد، پس در ادامه و در جلسات بعدی همچنان با من همراه باشید.